Jornada 'STEAM apostant pel futur'

Publicat el 14/02/2024
|

Jornada celebrada el 6 de febrer de 2024 al Centre Cultural La Mercè dins el marc de la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència de Girona amb motiu de l'11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

La jornada, titulada 'STEAM apostant pel futur' i dirigida a l'alumnat d'estudis secundaris de la ciutat de Girona té per objectiu visibilitzar l'aportació de les dones en l'àmbit de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i la matemàtica i motivar les vocacions en aquests camps.

La sessió consisteix en una primera conferència titulada 'Dones invisibilitzades a l'art', a càrrec de Lluïsa Faxedas Brujats, doctora en Història de l'art i professora d'Història de l'art contemporani, Art contemporani a Catalunya i Gestió Cultural a la Universitat de Girona.

Seguidament, la conferència 'Les cares amagades de la Taula periòdica', a càrrec de Sílvia Simon, directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG.

Durant l'acte també es presenten algunes de les investigadores i veïnes de Girona que han participat en l'exposició 'Ciència amb denominació d'origen Girona', que amb motiu de la setmana de la Dona i la Nena en la Ciència s'ha pogut veure als carrers de la ciutat. Elles són veïnes i científiques que fan recerca i que expliquen el seu projecte.

Tanca l'acte la taula rodona 'Estudis STEAM, més enllà d'una professió', on professionals STEAM comparteixen experiències i reptes de dedicar-se a l'àmbit politècnic i científic. La taula, moderada per Cristina Valentí, tècnica de comunicació de la Universitat de Girona, compta amb Clàudia Carabellido, enginyera industrial; Núria Banús, enginyera informàtica i Lluïsa Matas, cap de serveis tècnics de recerca de la UdG.

Jornada organitzada pel Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Girona amb col·laboració amb el Patronat Politècnica de la Universitat de Girona i la Universitat de Girona.