S’obre el termini per presentar ponències a les Jornades de Medi Natural de Girona
Les comunicacions es poden presentar fins al 14 d’abril
L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG), amb la col·laboració de diverses entitats del territori i associacions naturalistes, organitza un any més les Jornades de Medi Natural de Girona. L’acte constarà de diverses ponències, que les persones o entitats interessades poden fer arribar a l'organització fins al 14 d’abril de 2025.
Aquesta 11a edició de les Jornades se celebrarà els dies 29 i 30 de maig a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG. El comitè organitzador valorarà els resums rebuts i notificarà als autors de correspondència la seva acceptació o no. Un cop definit el programa de ponències s’obrirà la inscripció al públic de l’activitat.
Les Jornades són un lloc de trobada, espai de referència i mitjà per difondre tots aquells projectes que tenen a veure amb la realitat del medi natural que tenim més proper. Hi participen naturalistes i persones provinents del món científic, però també alumnes de secundària o de la universitat que han elaborat treballs de recerca i altres persones que, des dels seus àmbits professionals o vocacionals, tenen en comú l’estimació a la natura i el desig d’aprofundir en el coneixement de la fauna i la flora del nostre territori.
Aquesta activitat té com a objectiu de crear un marc que sigui una font constant d'aprenentatge, de trobada i de posada en comú de les diferents experiències, estudis i treballs sobre medi natural de Girona i el seu entorn.
A l’organització de les jornades hi col·laboren la Diputació de Girona, el Consorci del Ter, el Consorci de les Gavarres, l’Associació de Naturalistes de Girona i Associació El Blauet.
Per a més informació es pot consultar el web: www.girona.cat/jornadesmedinatural
Aquesta acció forma part del projecte GiroNat, un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.
El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, està coordinada per l’Ajuntament de Girona amb la implicació de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA). També compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.