Notícies

Multicapacitats i la Fundació Eurofirms celebren la 3a edició de “Posa’t al meu lloc”

29/11/2019 13:00 H

29/11/2019

Multicapacitats i la Fundació Eurofirms celebren la 3a edició de "Posa't al meu lloc", amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Aquest diumenge 1 de desembre es celebra la tercera edició de "Posa't al meu lloc", una jornada especial durant la qual es realitzen diverses activitats que reivindiquen la normalització de la discapacitat.

L’associació Multicapacitats, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu fer visibles les persones amb discapacitat per tal de denunciar qualsevol mancança, i la Fundació Eurofirms, que treballa per la normalització de la discapacitat, celebren aquest diumenge 1 de desembre la tercera edició del “Posa’t al meu lloc”. Una jornada que també commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es celebra el proper 3 de desembre i que té com a objectiu fer visibles les dificultats amb les quals es troba aquest col·lectiu i contribuir a la normalització de la discapacitat a la societat.

Durant aquest diumenge, la plaça de Salvador Espriu i la plaça del Mercat del Lleó de Girona acolliran diverses activitats i exhibicions, organitzades per Multicapacitats, la Fundació Eurofirms i diverses associacions i entitats gironines, per tal que els assistents puguin conèixer de primera mà les dificultats amb les quals es troben les persones amb discapacitat durant el seu dia a dia. Isaac Padrós, president de Multicapacitats, explica així la finalitat d’aquesta jornada: “Volem donar a conèixer la nostra situació, compartir bons moments plegats, trencar esquemes, fer realitat la inclusió i eliminar prejudicis”.

“Posa’t al meu lloc”, que comptarà amb més de cinquanta voluntaris, és una jornada organitzada per Multicipacitats i la Fundació Eurofirms, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el patrocini del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i el suport del Consell Comarcal de Gironès, DipSalut i Válida sin Barreras. I la col·laboració de més de 70 entitats, associacions i empreses.

Activitats lúdiques relacionades amb diferents tipus de discapacitat

Un taller per aprendre a identificar les emocions de la mà de la Fundació Eurofirms, un circuit d’obstacles per entendre com és viure a la ciutat amb cadira de rodes que organitza el Grup Mifas, tennis adaptat de la mà de la Fundació Tommy Robledo i bicicletes adaptades amb el GEiEG són algunes de les activitats que es duran a terme durant la jornada. També es donarà a conèixer el boccia, un esport adaptat molt similar a la petanca amb la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i es podrà veure un autobús adaptat on s’oferirà informació sobre les places de turisme accessible a les comarques gironines, gràcies al Patronat de Turisme Costa Brava de Girona.  Coincidint amb el Dia Mundial de la lluita contra la Sida, que es celebra el mateix diumenge 1 de desembre, l'Associació Comunitària Anti-Sida de Girona ACAS obrirà la jornada amb una batucada dels Papaya Jam.

També participaran empreses gironines com el restaurant El Celler de Can Roca que oferirà una xocolatada per a tots els visitants. Per la seva banda, Cafès Cornellà i el Club barista oferiran cappuccinos i espressos a tots els assistents.

A més a més, es duran a terme actuacions per als més petits com el concert del duet Double Chick, música cubana amb Emilio Sánchez, la màgia d'Eduard Juanola, el show d'Oriol Serra o l'exhibició de Studio Funyky.

L’Spar Citylift Girona també formarà part d’aquesta jornada amb la donació d’entrades per al partit de la jornada.

La Fundació Eurofirms

La Fundació Eurofirms, que forma part del Grup Eurofirms, primera empresa nacional de Recursos Humans, treballa per a la normalització de la discapacitat i té com a objectius contribuir al desenvolupament d’aquest col·lectiu a la societat i garantir la seva accessibilitat al mercat laboral, en un marc de responsabilitat i confiança amb l’entorn social. Per aquest motiu, la Fundació ajuda en el compliment de la Llei General de Discapacitat a través de la integració de persones amb discapacitat i gestionant mesures alternatives. A més, aquesta entitat ofereix assessorament legal i ajuda a la detecció de treballadors amb discapacitat dins de l’empresa.

Multicapacitats

L’Associació Multicapacitats és una entitat sense ànim de lucre, amb poc més d'un any de vida, i està formada per persones amb alguna discapacitat. En aquesta entitat hi tenen cabuda totes les persones amb qualsevol tipus de discapacitat i també aquelles que estan conscienciades amb aquesta realitat. El seu President és Isaac Padrós.

Multicapacitats vetlla per donar visibilitat a la situació de les persones amb discapacitat i per fer valdre els drets de les persones amb discapacitat recollits en la CDPD de l’ONU. Entre els objectius de l’associació destaquen conscienciar a la societat sobre les discapacitats invisibles que sovint pateixen algunes persones, reivindicar la necessitat de municipis accessibles per a tots i de disposar d’uns serveis públics inclusius, així com sensibilitzar a la societat per tal de millorar la relació i la interacció.