Informació sobre la facturació de les taxes d’escombraries i de clavegueram

10/03/2023 20:00 H

Informació sobre la facturació de les taxes d’escombraries i de clavegueram

És important tenir en compte que els canvis en cap cas afecten el preu que es paga pels serveis.

L’Ajuntament de Girona informa que aquesta setmana s’ha cobrat la taxa d’escombraries del quart trimestre del 2022, que correspon a 42,70 euros per als pisos, i 60,17 euros per a les cases. Anteriorment, aquesta taxa es cobrava juntament amb la factura de l’aigua, però a partir d’ara la cobrarà directament el consistori gironí, de forma separada, arran del canvi del nou sistema de gestió del servei d’abastament i distribució d’aigua potable a la ciutat, servei que ha passat a prestar-se per part de l’empresa pública Cicle de l’Aigua del Ter (CAT). Aquest canvi en cap cas afecta el preu que es paga pels serveis. 

El període per fer el pagament, en rebuts no domiciliats, és fins al 20 de març i, en rebuts domiciliats, s’ha cobrat aquest dilluns dia 6 de març. Pel cobrament, l’Ajuntament de Girona ha utilitzat les mateixes dades que l’anterior empresa de l’aigua, Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA), havia fet servir fins ara per girar els rebuts. 

Per a l’any 2023, l’Ajuntament de Girona cobrarà en un únic import la taxa d’escombraries entre els mesos de setembre a novembre, segons està estipulat en el calendari de cobrament de tributs 2023.

D’altra banda, en els propers mesos es cobrarà la taxa de clavegueram del quart trimestre del 2022.

Més informació