L’Ajuntament de Girona i Adif enfilen un acord per les obres de la plaça d’Espanya i el canvi de titularitat de terrenys

28/07/2022 14:19 H

L’Ajuntament de Girona i Adif enfilen un acord per les obres de la plaça d’Espanya i el canvi de titularitat de terrenys

El regidor d’Urbanisme i Activitats es va reunir ahir amb responsables de l’entitat pública estatal

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, es va reunir ahir a Madrid amb responsables d’Adif per buscar sortides als diferents aspectes pendents entre les dues administracions, i que fan referència tant a la titularitat de terrenys com també al projecte de reforma de la plaça d’Espanya. 

Després de diversos contactes en els darrers mesos, la reunió d’ahir va servir per posar sobre la taula solucions definitives que permetin que els terrenys municipals que Adif ocupa a Girona arran de les obres del tren d’alta velocitat passin a ser de titularitat de l’ens ferroviari, mentre que els terrenys de titularitat estatal al voltant de l’estació –la plaça d’Espanya i la plaça del Poeta Marquina– es transfereixin a l’Ajuntament de Girona. Es van plantejar diferents escenaris tècnics i jurídics que les dues parts estudiaran en les properes setmanes, amb l’objectiu d’arribar a un acord en pocs mesos.

Pel regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, és important tancar aquesta carpeta: “El gener vinent farà 10 anys de l’arribada de l’AVE a Girona, i durant aquest temps hem lluitat per aconseguir que Adif executés els projectes per tornar a la ciutat els terrenys que havien quedat afectats per les obres. Falta sobretot el projecte de la plaça d’Espanya, que és important perquè és una via d’entrada a la ciutat i un espai lliure de l’Eixample, formant part també del projecte global de reforma del carrer de Barcelona. La reunió d’ahir va ser positiva i amb voluntat constructiva per les dues parts, que també volem resoldre els diferents conflictes de titularitat de terrenys. Ens hem posat d’acord amb les solucions tècniques possibles, i ara l’objectiu serà treballar en un document definitiu que puguem firmar en els propers mesos”. A part del regidor, en la reunió d’ahir hi van participar tècnics municipals i responsables de diferents àrees d’Adif.