L’Auditori de Girona obre la nova temporada amb l’estrena oficial dels nous treballs de Clara Peya i La Ludwig Band i l’únic concert a Catalunya del grup nord-americà Calexico

15/09/2023 09:33 H

L’Auditori de Girona obre la nova temporada amb l’estrena oficial dels nous treballs de Clara Peya i La Ludwig Band i l’únic concert a Catalunya del grup nord-americà Calexico

La primera actuació de la temporada tindrà lloc el pròxim 29 de setembre amb una proposta formada per cors, cantaires, solistes i instrumentistes interpretant la Missa “Nelson” de Hadyn.

L’Auditori de Girona engega la nova temporada Tardor/Nadal 2023 amb dues estrenes oficials: Corsé de l’artista Clara Peya (dissabte 7 d’octubre) i Gràcies per venir del grup La Ludwig Band (dissabte 21 d’octubre); i l’únic concert a Catalunya del grup Calexico (diumenge 15 d’octubre), en la gira europea que ret homenatge als 20 anys del reconegut disc Feast of Wire

La inclassificable pianista i compositora Clara Peya, una de les artistes més prolífiques i transgressores de l’escena musical estatal, estrenarà oficialment el seu nou àlbum Corsé a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona el dissabte 7 d’octubre a les 20 h. L’àlbum, que sortirà a la venda aquest divendres 15 de setembre, gira al voltant de la violència de la perfecció i compta amb la coproducció d’Allau Management, l’Auditori de Girona i la Marfà – Centre de Creació Musical. En els darrers dies, l’artista empordanesa ha realitzat una estada musical i tècnica a l’equipament gironí amb l’objectiu de preparar la presentació del nou treball, en el marc del segell Compromís Creació de l’Auditori de Girona. 

El grup La Ludwig Band també estrenarà el seu nou disc a l’Auditori de Girona, el dissabte 21 d’octubre a les 20 h a la Sala Montsalvatge. Un concert que tindrà lloc l’endemà de la publicació de Gràcies per venir, i on es podran escoltar les noves cançons d’un treball discogràfic que potencia l’esperit coral de la banda, amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades.

En l’àmbit internacional, el diumenge 15 d’octubre a les 18 h, l’Auditori de Girona acollirà l’única actuació a Catalunya de la banda nord-americana Calexico, un homenatge explosiu a Feast of Wire, l’àlbum publicat fa 20 anys que va impulsar la seva trajectòria musical i que va suposar un avenç en l’àmbit comercial i de reconeixement de la crítica. A l’escenari de la Sala Montsalvatge, el grup de Tucson, Arisona, farà un repàs a totes les cançons del disc, però també a algunes de les preferides dels seguidors i de la resta de projectes discogràfics, en el marc de la gira europea de presentació de l’espectacle. 

Escenari de grans noms, descoberta d’artistes i compromís a la creació

La temporada Tardor/Nadal 2023 oferirà una programació diversa, de qualitat, sempre amb caràcter de servei públic i en vinculació amb els principals agents de l’entorn, amb grans concerts de clàssica, propostes de descoberta i destacats noms de l’àmbit de músiques modernes. La complicitat amb equipaments com la Marfà – Centre de Creació Musical, festivals com el Festival Temporada Alta i altres entitats i formacions corals i orquestrals de la ciutat, segueix generant propostes conjuntes que enriqueixen la programació i l’oferta musical i cultural de la ciutat.

En aquest sentit, el divendres 29 de setembre, a les 20 h, l’Auditori de Girona comptarà amb la Missa Nelson de Haydn, un concert participatiu amb cors, cantaires, solistes i instrumentistes gironins, interpretant aquesta monumental missa, i la cantata El gran dia de Girona, del mestre F. Civil. Durant el mes d’octubre, la programació musical també inclourà el concert de GIO Symphonia & Elena Tarrats, amb l’espectacle Ticket to ride: Bach, The Beatles, Bowie i Glass (diumenge 8 d’octubre); l’estrena mundial de Pluie Oblique del Quartet Diotima (diumenge 22 d’octubre); l’únic concert a Catalunya de Sophie Auster (diumenge 22 d’octubre); el retorn als escenaris d’Els Amics de les Arts amb la presentació del seu darrer àlbum Allà on volia (divendres 27 d’octubre); i el concert tradicional de Fires de la Cobla La Principal de la Bisbal (diumenge 29 d’octubre). 

Pel que fa al cicle #Descoberta, una iniciativa de l’Auditori de Girona que programa propostes de qualitat artística, risc i proximitat damunt de l’escenari de la Sala Montsalvatge, la primera actuació tindrà lloc el diumenge 1 d’octubre a les 18 h amb la presentació de Teia, el tercer disc de la cantant i trompetista Alba Careta: un recull de composicions inspirades en les pròpies vivències, sempre fidel al jazz explosiu, enèrgic i orgànic que la caracteritza. El cicle també comptarà amb els concerts del duet de veu i violoncel XY, que interpretarà les cançons del seu nou treball, Desglaç (divendres 17 de novembre), i Verde Prato, projecte de l’artista Ana Arsuaga, que oferirà les cançons del seu darrer disc d’Adoretua (diumenge 3 de desembre).

Les entrades per als concerts ja estan a la venda a www.auditorigirona.org.