Estalvi d'aigua als centres esportius en la fase d'excepcionalitat per sequera

17/05/2024 15:00


Font: Ajuntament de Girona

Segons la RESOLUCIÓ ACC/1608/2024, de 8 de maig, per la qual es declara la sortida de l'estat d'emergència i l'entrada en estat d'excepcionalitat per sequera hidrològica a les unitats d'explotació Embassaments del Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Ter-Llobregat.

El municipi de Girona ha sortit de l'estat d'emergència 1 per sequera i ha passat a la fase d'excepcionalitat, per això les mesures que s'han d'aplicar ara són les que es detallen a l'apartat 5.4 del Pla municipal per sequera. Aquí podeu consultar una infografia resum de les mesures d'excepcionalitat.

Mesures als equipaments esportius en la fase d'excepcionalitat

  • Tornen a funcionar amb normalitat les dutxes dels vestidors de les piscines cobertes de Palau i Santa Eugènia - Can Gibert del Pla  pels usuaris de les piscines. Tot i això, us recomanem que us dutxeu de pressa per afavorir l'estalvi d'aigua.
  • Es mantenen les limitacions de l'ús de les dutxes en els pavellons, camps de futbol i a la Zona Esportiva de la Devesa durant els entrenaments, ja que les reserves dels embassaments encara són baixes. No es podran utilitzar les dutxes després dels entrenaments però si després dels partits federats.
  • Es permet tornar a regar la gespa artificial dels camps de futbol municipals amb les limitacions previstes en fase d’Excepcionalitat (només per a la pràctica federada de l’esport sense superar la dotació màxima de 450 m3/ha/mes). Això afecta els camps de Can Gibert del Pla, Fontajau, Germans Sàbat, Pont Major, Torres de Palau i Vila-roja.
  • Es preveu reobrir les piscines municipals d’estiu de la Zona Esportiva la Devesa a partir del 12 de juny de 2024.
  • Continua tancat el reg de la gespa de les piscines d’estiu de la Devesa i del solàrium de la piscina de Can Gibert.

Més informació, FAQ i consells sobre la sequera