Fem Safareig, Cicle de Converses sobre Habitatge al barri de Sant Narcís

17/10/2024 11:36 H

Fem Safareig, Cicle de Converses sobre Habitatge al barri de Sant Narcís

El cicle estarà compost de 4 trobades que tindran lloc el 18 d'octubre, el 15 de novembre, el 13 de desembre i el 17 de gener

Iniciem una nova etapa amb la Incòmoda  projecte d’arts i transformació social a Sant Narcís que girarà al voltant de l’habitatge, el dret a aquest i alguns aspectes que giren al seu voltant, com poden ser la concepció de la llar i habitatge digna, les dificultats en l’accés, el sensellarisme, la situació dels lloguers i els diversos models habitacionals.

La primera proposta d’aquesta etapa es tracta d’un cicle de converses sobre habitatge en el marc del barri de Sant  Narcís, el cicle Fem Safareig, un espai on compartir mirades, perspectives i també posar en remull els malestars, les alegries i precarietats dels i les participants d’una manera horitzontal per a generar un coneixement comú, desmantellar rumors i tòpics, i platejar possibles alternatives. 

El cicle estarà compost de 4 trobades, la primera el proper divendres 18 d’octubre, a les 19 h, on compartirem temes d’habitatge en general, el concepte de llar i algunes de les dificultats que travessen aquest fet, com la diversitat funcional. Ens acompanyaran la Neus Pagès Carbonell, la directora de Serveis Socials de Sant Narcís; en Joan Trujillo, de la Fundació Sergi; i la Lourdes Cabezas i l’Edgar Fernández, participants del projecte. 

Les properes trobades seran el dia 15 de novembre a L’Escola Àgora, on parlarem de lloguers amb Aliou Diallo, activista antiracista i prohabitatge, membre del Sindicat de Llogateres i de la Xarxa Antiabusos Immobiliaris de les comarques gironines; i la Mireia Codina, membre de la Remença, un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de la ciutat de Girona.

El dia 13 de desembre al Camp del Bèlit conversarem sobre persones que no tenen llar amb la Sopa. Centre d’acollida i Serveis Socials, i amb l’Enric Manuel que ens parlarà del Projecte de Joves Resistents en Situació de Sensellarisme. 

I per últim, el dia 17 de gener, al Centre Cívic Sant Narcís, ens trobarem per parlar d’ocupacions i desnonaments amb la Judit Font, membre del Sindicat d’Habitatge de Salt, l'oficina Municipal d’Habitatge de Girona i la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la UdG.

Us hi esperem!