Marisa Monte, Miguel Poveda, Cobla La Principal de La Bisbal, Cor Maragall, Guillem Gisbert i Música Antiga de Girona, a “Fires a l’Auditori”
En el marc de la festa major de Girona, l’equipament gironí ofereix sis propostes musicals d’estils diversos com el pop-rock, músiques del món, flamenc, música antiga, cant coral i sardanes
Les Fires de Sant Narcís de Girona comencen aquest cap de setmana, i l'Auditori de Girona se suma a la programació musical amb sis propostes d'estils molt diversos: des del pop-rock, les músiques del món i el flamenc, fins al cant coral, la música antiga i les sardanes. En concret, "Fires a l'Auditori" comptarà amb l'únic concert a Catalunya de Marisa Monte (26 d'octubre), el nou projecte discogràfic de Miguel Poveda (27 d'octubre), el Concert Tradicional de Fires de la Cobla La Principal de la Bisbal (29 d'octubre), el concert de Tot Sants del Cor Maragall (1 de novembre), la presentació del primer disc en solitari de Guillem Gisbert (2 de novembre) i el concert de Música Antiga de Girona (3 de novembre). Les entrades estan disponibles a www.auditorigirona.org.
Amb més de 15 milions de discos venuts a tot el món, quatre Grammy llatins i una llarga discografia, l'artista Marisa Monte és una figura icònica de la música del seu país, Brasil. La intèrpret i compositora arribarà a la Sala Montsalvatge el pròxim dissabte 26 d'octubre, a les 20 h, per oferir el seu únic concert a Catalunya, en el marc del festival Temporada Alta. La que va ser un dels tres vèrtexs dels Tribalistas és una artista en estat de gràcia que ha demostrat versatilitat, innovació i una inusual facilitat per barrejar tradició i modernitat.
L'endemà, a les 18 h, serà el torn del cantaor Miguel Poveda, que presentarà en primícia a les comarques gironines el seu projecte discogràfic Poema del Cante Jondo, un nou viatge sonor al costat del guitarrista Jesús Guerrero per donar vida als evocadors textos del llibre de Federico García Lorca. Un concert a la Sala Montsalvatge en què el públic gironí podrà descobrir aquest disc considerat un dels millors del flamenc dels darrers anys. Una experiència singular en què la intensitat emocional del cante jondo s'entrellaça amb les profundes reflexions de Lorca sobre l'ànima del flamenc. Una hora abans del concert, a les 17 h, l'equipament acollirà una conferència prèvia amb la filòloga catalana Margarida Casacuberta.
El dia de Sant Narcís, el 29 d'octubre, a les 12 h, la Cobla La Principal de la Bisbal oferirà el seu esperat Concert Tradicional de Fires, a la Sala Montsalvatge, sota la direcció de Francesc Cassú. Consolidada com la cobla catalana de més prestigi, ha estat una autèntica ambaixadora de la cultura catalana, i ha obtingut nombrosos guardons durant la seva trajectòria, entre els quals destaca la Creu de Sant Jordi.
Per Tots Sants, l'1 de novembre, a les 18 h, el Cor Maragall presentarà el seu nou projecte COM(N)VIURE a la Sala Montsalvatge. En aquesta cita habitual dins la programació de les Fires de Girona, la formació coral s'endinsarà en la temàtica de la cultura de la Pau des de totes les seves perspectives. Sota la direcció de Sara Pujolràs i amb una escenografia a càrrec de l'artista Isaac d'Aiguaviva, aquest concert comptarà amb l'acompanyament musical del pianista Joan Sadurní i la narració a càrrec de Salvi de Castro.
El cantant i compositor Guillem Gisbert actuarà a la Sala Montsalvatge el dissabte 2 de novembre, a les 20 h, en el marc del festival Temporada Alta. Un concert en què presentarà el seu primer àlbum en solitari, Balla la masurca!, després de quinze anys al capdavant del grup Manel. El disc és un exercici de pop polièdric amb un lirisme molt personal, que inclou joies com Un home realitzat o Cantiga de la Montse, entre moltes altres. El músic barceloní manté, com sempre, la cançó en el centre del punt de mira.
El programa Lloances a Maria. Música gironina dels segles XVII i XVIII de Música Antiga de Girona tancarà la programació musical de les "Fires a l'Auditori" el diumenge 3 de novembre, a les 18 h, a la Sala de Cambra. Un nou concert dedicat a recollir algunes de les partitures de l'arxiu capitular de Girona dedicades a la Verge Maria. Un conjunt d'obres que van des del 1685 al 1750 amb textos en llatí, castellà i un en català. Una hora abans del concert, l'Auditori de Girona acollirà una conferència prèvia amb Jaume Pinyol, coordinador i autor dels textos del programa.
C.O.U., una proposta de #Descoberta
Aquesta setmana, l'Auditori de Girona també acollirà l'espectacle de C.O.U., que tindrà lloc aquest dijous 24 d'octubre, a les 20 h, a l'Escenari Montsalvatge. Després d'estrenar-se al festival Sónar, aquest projecte format per Dalmau Boada, Joan Pons i Jordi Matas arriba per primera vegada a les comarques gironines en un diàleg creatiu amb els artistes visuals Albert Coma i Isaki Lacuesta.
COU és una coproducció amb Bankrobber i La Marfà - Centre de Creació Musical i, hi col·labora el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona. Es tracta d'una proposta del cicle #Descoberta de l'Auditori de Girona, que aquesta temporada també programarà les actuacions de Libérica (divendres 31 de gener) i Anaïs Vila (dissabte 22 de març). Les entrades es poden adquirir al web www.auditorigirona.org.