L'oceà sempre ha estat un mitjà a través del qual explorar el món, però, alhora, guarda milions de secrets. El Titanic és un dels naufragis més famosos de la història i, avui dia, hi ha mites que encara persisteixen sobre ell. De quina manera s'han acostat l'antropologia i l'etnografia al naufragi? Com un esdeveniment o una catàstrofe d'aquesta índole es converteix en un fet fundacional per a una cultura determinada? Com relacionem el fet de mirar el passat amb imaginar futurs possibles?
A càrrec de:
Roger Canals, antropòleg, cineasta i especialista en antropologia visual i cinema etnogràfic. És doctor en Antropologia per l'École des hautes études en sciences sociales de París i per la Universitat de Barcelona, com també professor al Departament d'Antropologia Social de la UB i director del projecte europeu Visual Trust. Ha publicat nombrosos articles sobre antropologia, imatge i religions afroamericanes, com també el llibre A Goddess in Motion. Visual Creativity in the Cult of María Lionza. Com a realitzador, és autor de diversos curtmetratges i documentals. El seu últim llibre publicat és La imagen que no acaba nunca.
Albert Lladó, periodista que escriu a La Vanguardia i dirigeix el programa de ràdio Interior Maconda. És autor, entre altres títols, dels assaigs Contra la actualidad i La mirada lúcida, de les novel·les Malpaís i La travesía de las anguilas i de les obres de teatre Ícaro i La mancha.