El malbaratament alimentari del peix. Problemes i solucions

Ateneu 24 de Juny

dijous, 29 de setembre 2022 - 19:00

Tertúlies Naturalistes

En el marc del canvi climàtic, al Mediterrani s'està produint un procés d'escalfament de l'aigua que fa que espècies pròpiament del nord d'Àfrica (termòfiles) comencin a arribar a la costa catalana. Algunes d'aquestes espècies tenen propietats nutricionals interessants, però no són conegudes per la gent local i per tant no hi ha costum de consumir-les.

Des de la Càtedra d'Oceans i Salut Humana ens explicaran el projecte Termòfiles, on tracten d'estudiar i posar en valor aquestes espècies nouvingudes. Posteriorment, des de l'Associació de Naturalistes de Girona ens explicaran el projecte SOS Peix, que intenta promocionar un consum responsable del peix per mitjà de treure la pressió pesquera de les espècies més explotades i amenaçades i afavorir el consum d'altres que són desconegudes i presenten un millor estat de conservació.