Escenaris enigmàtics

Dual Gallery

dissabte, 25 de juny 2022

De Claude Lambert

Lambert es va iniciar treballant amb Hergé fent dibuixos per les pel·lícules de Tintin. Convertit en un creador d’escenaris per dibuixos animats molt prestigiós, va fer els fons dels films de Lucky Luke i els d’Asterix. També és l’autor de tots els fons de les sèries: Érase una vez... la vida", las Amèricas, los grandes descubrimientos.... En dues ocasions, el 1976 i 1984, va guanyar la Palma d’Or de cinema d’animació al festival de Cannes.
Instal·lat a Agullana el 1974 on va residir durant 25 anys, posteriorment ha viscut al Baix Empordà i actualment viu al Montseny. Confessa haver trobat a Catalunya la seva pàtria d’adopció.
Irònic i detallista, en la seva obra Lambert demostra un virtuosisme tècnic i un domini de la perspectiva extraordinaris i crea unes atmosferes que destil·len misteri.
Posicionat en la línia de treball dels surrealistes belgues com Magritte i Delvaux, Lambert ens proposa uns escenaris sempre sorprenents, carregats d’ironia i que ens resulten misteriosos.
L’exposició estarà oberta del 27 de maig al 25 de juny i està dividida en tres grans blocs: un conjunt de fons originals dels seus films multipremiats; un conjunt de visions de paisatges surrealistes de Girona o de Cadaqués i un darrer conjunt de peces abstractes en les quals ha treballat aquests dos darrers anys durant el període de confinament.