Inici taller: L'art de la comunicació efectiva. Com dir el que vull sense perdre'm en l'intent

Servei Municipal d'Ocupació

dijous, 20 de gener 2022 - 09:30

A càrrec de Carme Jiménez (Enebra)

És impossible no comunicar-se.

Tot el que representem és una forma de comunicació. En el procés de comunicació el missatge no verbal i la nostra veu exerceixen papers molt importants. Els missatges verbals i no verbals sempre s’envien per a desencadenar algun tipus de reacció en un receptor/a. La forma en què reacciona el receptor/a depèn del missatge que enviem i de la forma en què l’enviem. Cadascun/a de nosaltres som responsables de que el receptor/a entengui o malinterpreti les nostres paraules. És per això que hem d’assegurar-nos bé de que la informació que estem enviant sigui la mateixa que rep el receptor/a.

La comunicació amb altres persones és una de les habilitats més valuoses en la nostra àmplia gamma d’habilitats interpersonals, i l’hem de cuidar i millorar constantment al llarg de les nostres vides per l’impacte directe que té en el nostre benestar i les nostres relacions interpersonals.

Objectius

- Millorar les habilitats de comunicació que ens permeten ser més productius/ves, evitar els errors i malentesos, així com establir relacions més sòlides, transparents i sanes.
- Desenvolupar l’autoconeixement i l’autocontrol com a capacitats clau per aconseguir una autoestima reforçada.
- Conèixer i avaluar la importància que la comunicació no verbal té en qualsevol de les nostres relacions interpersonals.
- Incorporar la imatge personal com una eina important més en la nostra comunicació.

Què treballarem?

- Comunicació eficaç.
- Comunicació no verbal.
- La importància de la imatge personal.
- Practicar l’assertivitat.
- Escolta activa.
- Empatia.
- Formular opinions i crítiques de forma productiva.

Taller a càrrec de Carme Jiménez.
Fundadora d’Enebra, coach individual i d’equips, experta en comunicació a través de la imatge, i formadora en habilitats personals i professionals.

SMObilitza el millor de tu!