Agenda a 7 dies vista

El dret d'asil en risc

En línia a través de Zoom

dijous, 17 de juny 2021 - 10:00

Comptarem amb la participació d'activistes que treballen amb persones migrants a la Frontera Sud (Ceuta, Melilla i Canàries), als Balcans i a Lesbos, i presentarem el manifest amb motiu del Dia Internacional de les persones refugiades el 20 de juny.

El dret d'asil fa anys que perilla i és important escoltar els testimonis que es troben cada dia amb les traves imposades per un sistema que intenta evitar responsabilitats en matèria migratòria. El món de la cooperació al desenvolupament i de les entitats socials ha de poder compartir coneixements, inquietuds i estratègies per tal de tenir una visió més global i identificar noves línies d'actuació eficaces.

La pandèmia ha generat un canvi de paradigma mundial però això no ha de servir de pretext per endurir les lleis migratòries i l'externalització de fronteres. Aquest no és un camí ni viable ni humà, i des del municipalisme solidari es volen generar espais de diàleg per posar les vides de les persones al centre i treballar per garantir els seus drets.

També es podrà seguir per streaming a través del canal de YouTube del Fons Català de Cooperació.